واکنش‌ها به مشاجره ترامپ و زلنسکی؛ مسئول سیاست خارجی اروپا: جهان آزاد به یک رهبر تازه نیاز دارد

Facebook Twitter LinkedIn
واکنش‌ها به مشاجره ترامپ و زلنسکی؛ مسئول سیاست خارجی اروپا: جهان آزاد به یک رهبر تازه نیاز دارد

در پی مشاجره لفظی و پرتنش ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و معاون او در کاخ سفید، سران فرانسه، آلمان، بریتانیا و لهستان از جمله رهبران اروپایی هستند که بر حمایتشان از اوکراین تاکید کرده اند.

ولودیمیر زلنسکی برای شرکت در اجلاس امنیتی سران اروپا که قرار است فردا (یکشنبه، دوم مارس/دوازدهم اسفند) در لندن برگزار شود، اکنون وارد بریتانیا شده است.

رئیس جمهور اوکراین در جلوی دفتر نخست وزیری بریتانیا مورد استقبال گرم کی یر استارمر نخست وزیر این کشور قرار گرفته است. آقای زلنسکی قرار است روز یکشنبه با چارلز سوم پادشاه بریتانیا هم دیداری داشته باشد و در نشست سران اروپا شرکت کند.

آقای استارمر بر حمایت بریتانیا از اوکراین تاکید کرد و گفت: «هر چقدر زمان لازم باشد و طول بکشد، در کنار اوکراین می ایستیم.» او از «عزم راسخ و تزلزل ناپذیر» برای دستیابی به صلحی پایدار برای اوکراین صحبت کرد.

آقای زلنسکی از آقای استارمر به دلیل حمایتش و از پادشاه چارلز سوم به دلیل پذیرفتن دیدار فردا با او تشکر کرد. او گفت: «ما خوشحالیم که چنین شرکا و دوستانی داریم.»

End of مطالب پیشنهادی

زلنسکی و استارمر همچنین یک وام دو میلیارد و ۲۶۰ میلیون پوندی برای تامین تدارکات ارتش اوکراین امضا کردند که هزینه آن از طریق دارایی های مسدود شده روسیه پرداخت خواهد شد.

در حالی که نگرانی ها در اروپا از پیامد نشست پرتنش دو رئیس جمهور شدت گرفته است، واکنش های بین المللی همچنان ادامه دارد.

بسیاری از رهبران اروپا حمایت خود از ولودیمیر زلنسکی را رسما اعلام کرده اند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم گفت روشن است که جهان آزاد حالا به یک رهبر تازه نیاز دارد.

خانم کالاس در توییتی در شبکه ایکس نوشت: «اوکراین اروپاست! ما در کنار اوکراین می ایستیم. ما حمایت از اوکراین را افزایش خواهیم داد تا بتوانند به نبرد با متجاوز ادامه دهد. امروز، کاملا روشن شد که جهان آزاد نیازمند یک رهبر تازه است. این به عهده ما اروپایی هاست که از پس این چالش برآییم.»

مارک روته، دبیرکل ناتو، به بی بی سی گفته است که پس از نشست کاخ سفید بین روسای جمهور آمریکا و اوکراین، دو بار با ولودیمیر زلنسکی صحبت کرده است.

او گفت «اجازه ندارد آنچه را که بحث شد بیان کند»، اما به رئیس جمهور اوکراین گفته است ما باید برای آنچه ترامپ تاکنون برای اوکراین انجام داده است «ارج بگذاریم».

آقای روته افزود که موافقت اولین دولت ترامپ برای فروش سامانه موشکی ضدتانک جاولین به اوکراین امکان داد تا پس از تهاجم تمام عیار روسیه «مقابله کند».

آقای روته گفت: «ما واقعا باید از ترامپ قدردانی کنیم.»

آنالینا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، گفته است که بگومگوی «وصف ناپذیر» بین ترامپ و زلنسکی «تاکیدی است که عصر جدیدی از بی حرمتی و رسوایی آغاز شده است». او در یک بیانیه تلویزیونی افزود: «متاسفانه این یک کابوس نبود، بلکه یک واقعیت سهمگین بود.»

یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ، گفته است که دولت او از پارلمان می خواهد حمایت اقتصادی خود از اوکراین را افزایش دهد. او گفت «بسیار حیاتی است» که ایالات متحده آمریکا به اروپا برای یک «صلح پایدار» کمک کند.

پتر فیالا، نخست وزیر جمهوری چک، هم گفته است که اروپا «باید مراقب امنیت و آینده خود باشد. هیچ کس دیگری این کار را برای ما انجام نخواهد داد». او افزود: «اروپا با یک آزمون تاریخی روبرو است.»

روبرت فیتسو، نخست وزیر اسلواکی و منتقد سرسخت حمایت اتحادیه اروپا از کی یف در جنگ، اما تکرار کرد که کشورش از اوکراین برای ادامه جنگ علیه روسیه حمایت نظامی و مالی نخواهد کرد. او گفت که اوکراین هرگز آنقدر قوی نخواهد بود که از موضع قدرت نظامی مذاکره کند.

آقای زلنسکی پس از فرود در لندن در مورد مشاجره در کاخ سفید در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «علی رغم گفتگوهای دشواری که داشتیم، شرکای راهبردی باقی می مانیم، اما برای درک واقعی اهداف مشترک خود باید با یکدیگر صادق و رک باشیم.»

آقای زلنسکی در پیامش گفت که اوکراین از آمریکا برای همه حمایت ها، به ویژه در طول سه سال تهاجم تمام عیار، «بسیار سپاسگزار» است و نیز از رئیس جمهور ترامپ تشکر کرد.

او گفت: «من می خواهم که ایالات متحده آمریکا محکم در کنار ما بایستد.»

او تاکید کرد که اوکراین «آماده امضای توافقنامه مواد معدنی است» اما به درخواست خود برای تضمین های امنیتی آمریکا ادامه می دهد.

در جلسه دیشب کاخ سفید، رئیس جمهور آمریکا همتای اوکراینی خود را متهم کرد که با جنگ سوم جهانی قمار می کند.

دونالد ترامپ همچنین گفت که ولودیمیر زلنسکی به اندازه کافی قدردان نیست. رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که زلنسکی باید با روسیه وارد معامله شود و درغیر این صورت آمریکا از او حمایت نخواهد کرد.

آقای زلنسکی در دیدار با همتای آمریکایی خود گفت که نباید با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه «هیچ سازشی» صورت بگیرد و خواستار «تضمین امنیتی» آمریکا برای شروع مذاکرات صلح شد.

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، هم در این دیدار به آقای زلنسکی گفت که «تو در این دیدار حتی یکبار هم از آمریکا بابت کمک هایش تشکر نکردی.»

بعد از مشاجره کاخ سفید، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت: «متجاوز روسیه است و مردم اوکراین مورد تعرض قرار گرفته اند. فکر می کنم کمک به اوکراین برای همه ما کار درستی بوده است... و ادامه آن درست خواهد بود.»

دفتر کی یر استارمر نخست وزیر بریتانیا در بیانیه ای نوشت: «نخست وزیر امشب با رئیس جمهور ترامپ و رئیس جمهور زلنسکی هر دو صحبت کرده است.»

«او بر حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین تاکید می کند و هرچه در توان دارد برای یافتن راهی به سوی یک صلح پایدار براساس حق حاکمیت ملی و امنیت برای اوکراین انجام می دهد.»

دفتر آقای استارمر افزود: «نخست وزیر با اشتیاق منتظر است روز یکشنبه میزبان رهبران جهان از جمله رئیس جمهور زلنسکی باشد.»

فردریش مرتس که در انتخابات هفته گذشته آلمان اعلام پیروزی کرد، در پستی در شبکه ایکس رئیس جمهور اوکراین را «ولودیمیر زلنسکی عزیز» خطاب قرار داد و نوشت در اوقات خوش و ناخوش همراه اوکراین است. او اضافه کرد: «هیچگاه نباید متجاوز و قربانی را در این جنگ وحشتناک با هم قاطی کنیم.»

آقای مرتس پس از اعلام پیروزی با انتقاد از مداخله آمریکا در انتخابات آلمان گفته بود آمریکا به سرنوشت اروپا بی تفاوت شده است و اروپا باید مستقل شود.

دونالد توسک نخست وزیر لهستان هم با حمایت از ولودیمیر زلنسکی در شبکه ایکس نوشت: «زلنسکی عزیز، دوستان عزیز اوکراینی، شما تنها نیستید.»

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، هم خطاب به زلنسکی در ایکس نوشت: «رئیس جمهور عزیز شما هرگز تنها نیستید... ما برای یک صلح عادلانه و پایدار به همکاری با شما ادامه خواهیم داد.»

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا هم نوشت: «روسیه در اقدامی غیرقانونی و غیرقابل توجیه به اوکراین حمله کرد. اوکراینی ها سه سال است که با شجاعت و مقاومت جنگیده اند. نبرد آنها برای دمکراسی و آزادی و خودمختاری نبردی است که برای همه ما اهمیت دارد. کانادا همچنان در کنار اوکراین و اوکراینی ها می ایستد تا به یک صلح عادلانه و پایدار برسند.»

اروپا در تقلای افزایش حمایت از اوکراین

یک شوک سراسر جهانی را درنوردید که شاهد مسابقه حیرت انگیز فریادها در دفتر بیضی کاخ سفید بود.

اکنون در بسیاری از پایتخت ها، نفس هایی که در سینه حبس شده بود جای خود را به نفس عمیقی داده است که برای یافتن راهی برای خروج از این بن بست خطرناک لازم است.

اوکراین با تمام خسارت های دردناکی که در این جنگ متحمل شده است، به ضرورت حفظ ایالات متحده آمریکا در کنار خود واقف است. اروپا نیز این را به خوبی می داند و اکنون در تقلا است تا حمایت خود از کی یف جنگ زده را افزایش دهد.

رئیس جمهور ترامپ که به خود می بالد بهترین صلح آور جهان است، به موافقت اوکراین برای دستیابی به هر توافقی نیاز دارد.

اتهام سهمگینی که رئیس جمهور آمریکا، که مورد موافقت حامیان سرسخت او هم است، مبنی بر اینکه رئیس جمهور زلنسکی به ایالات متحده آمریکا «بی احترامی» کرده است، به آسانی فراموش یا بخشیده نخواهد شد.

اما بسیاری هستند که رئیس جمهور ترامپ و تیمش را برای سرزنش و حتی گیرانداختن زلنسکی مقصر می دانند، رهبری که نه تنها برای کشورش می جنگند، بلکه برای کسب تضمین های امنیتی لازم برای توقف آن، با توجه به این واقعیت که روسیه جنگ تمام عیاری را علیه کشورش آغاز کرد.

نه تنها اتحادهای قدیمی و پنداشت های جاافتاده از هم پاشیده است، بلکه قطعات آن دیگر با هم جور درنمی آیند. اکنون زمان سرنوشت سازی در تلاش برای ایجاد یک معماری جدید است.

واکنش ها از سیاستمداران اوکراینی و نزدیکان ترامپ

اُلکساندر سیرسکی، فرمانده ارشد نظامی اوکراین، پس از جدال لفظی زلنسکی با ترامپ و تنش در کاخ سفید، به طور علنی از او حمایت کرد.

ژنرال سیرسکی در پستی در تلگرام نوشت: «نیروهای مسلح کشور با اوکراین، با مردم، با فرمانده عالی [زلنسکی] هستند.»

ژنرال سیرسکی افزود: «قدرت ما در اتحاد و همبستگی است.»

لیزا یاسکو، نماینده پارلمان اوکراین، هم به بی بی سی گفت: «این یک قمار نیست. این درباره زندگی میلیون ها نفر است. این برای همه ما موضوع بسیار حساسی است.»

خانم یاسکو گفت که مجادله لفظی ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید «یک شوک بزرگ بود... به ویژه برای مردم عادی اوکراین که هنوز معتقد بودند ایالات متحده آمریکا و غرب به ما کمک خواهند کرد.»

او اضافه کرد: «گاهی باید [به پیشنهادی] نه بگویید، اگر فکر کنید که صلح طولانی مدت برای شما به ارمغان نمی آورد. یک آتش بس بدون هیچگونه چشم انداز امنیتی آینده کمکی به ما نخواهد کرد.»

اینا سووسون، از نمایندگان اپوزیسیون اوکراین، هم حمایت خود از زلنسکی را اعلام کرد.

خانم سووسون به بی بی سی گفت که رئیس جمهور اوکراین «مورد حمله» همتای آمریکایی خود و معاون او قرار گرفت و او «این میزان از پرخاشگری و ستیزه را نمی توانست پیش بینی کند».

او گفت : «من معتقدم که رئیس جمهور از طرف همه مردم اوکراین صحبت می کرد... آنها به وضوح سعی داشتند به او بی احترامی کنند.»

خانم سووسون گفت مقامات آمریکایی که برای مذاکره با روس ها به ریاض رفتند «رفتارشان با دولت متجاوز مهربان و صمیمانه بود».

این در حالی است که لیندسی گراهام، سناتور و از نزدیکان دونالد ترامپ، پس از تنش در کاخ سفید در مقابل خبرنگاران از ولادیمیر زلنسکی انتقاد کرد و گفت که او باید «کناره گیری» یا «تغییر» کند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، هم در مصاحبه ای با فاکس نیوز در پاسخ به سوالی در مورد کناره گیری زلنسکی گفت: «خب، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا هیچ موضعی در این مورد اتخاذ نکرده است. آنچه او امروز گفت این است که بگذارید هر موقع او [زلنسکی] که برای صلح آماده است برگردد. این چیزی است که او گفت.»

واکنش ها از کرملین و حامیان روسیه

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هنوز شخصا هیچ اظهارنظر رسمی درمورد مشاجره ترامپ و زلنسکی نکرده است. اما سخنگوی وزارت خارجه روسیه سفر روز جمعه ولودیمیر زلنسکی به واشنگتن را «شکست کامل دیپلماتیک کی یف» خواند.

ماریا زاخارووا می گوید که رئیس جمهور اوکراین «علاقه شدید» به طولانی تر کردن جنگ دارد. او می افزاید اهداف مسکو همچنان «غیرنظامی سازی» اوکراین و الحاق تمام سرزمین هایی است که در حال حاضر در اشغال روسیه است.

خانم زاخارووا می گوید: «زلنسکی با رفتار بسیار بی ادبانه خود در طول اقامتش در واشنگتن تأیید کرد که خطرناک ترین تهدید برای جامعه جهانی به عنوان یک تحریک کننده و آغازگر غیرمسئول برای یک جنگ بزرگ است.»

او افزود: «هر چه کی یف و برخی پایتخت های اروپایی زودتر متوجه این موضوع شوند، حل مسالمت آمیز بحران اوکراین نزدیک تر خواهد بود.»

دمیتری مدوِدِف، معاون شورای امنیت روسیه، هم از ترامپ تمجید کرده و گفته است که زلنسکی «بالاخره در کاخ سفید سر جای خود نشانده شد».

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان هم گفت که رئیس جمهور آمریکا «شجاعانه پای صلح ایستاد، حتی وقتی که هضم آن برای خیلی ها دشوار بود».

آقای اوربان به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نزدیک است.

ویکتور اوربان بارها با همکارانش در اتحادیه اروپا بر سر جنگ اوکراین درگیر شده است. آقای اوربان پیشتر همچنین مانع از تحویل ۵۰ میلیارد یورو کمک مالی اتحادیه اروپا به کی یف برای کمک به بقای اوکراین شد.

ویکتور اوربان همچنین گفته است که اتحادیه اروپا درباره اوکراین راه غلطی را در پیش گرفته است چون معتقد است که کی یف هرگز نمی تواند در جنگ پیروز شود.

حمایت بیشتر جمهوری خواهان از ترامپ و ابراز یاس شماری دیگر

بعد از مشاجره علنی رئیس جمهور آمریکا و معاونش با رئیس جمهور اوکراین در کاخ سفید، بیشتر جمهوری خواهان از دونالد ترامپ و جی دی ونس حمایت کرده اند.

سناتور لیدزی گراهام گفت که ولودیمیر زلنسی باید استعفا کند و افزود که بگومگوی روز جمعه حمایت نظامی آمریکا از کی یف را به خطر انداخته است، اما یک سناتور دیگر ترامپ را به همگام شدن با پوتین متهم کرد.

بعد از این دیدار پرتنش، از زلنسکی خواسته شدن کاخ سفید را ترک کند درحالی که او هنوز توافق مواد معدنی با آمریکا را امضا نکرده بود.

ترامپ قبلا اشاره کرده که اوکراین باید برای پایان جنگ بخش هایی از خاک خود را واگذار کند و مذاکراتی را با مقام های روسیه – بدون حضور اوکراین - ترتیب داده است.

دموکرات ها از برخورد کاخ سفید با یک متحد آمریکا ابراز خشم کرده اند، اما بیشتر جمهوری خواهان در واشنگتن از ترامپ حمایت کردند.

از جمله اینها تامی توبرویل، سناتور آلاباما، بود که در ایکس نوشت: «بهترین کاری که رئیس جمهور ترامپ تاکنون کرده این است که این راسوی (کنایه از موجود فریبکار) اوکراینی را با لگد از کاخ سفید بیرون کرد.»

اما معدودی از اعضای این حزب در کنگره مایوس به نظر می رسیدند.

لیسا مرکاسکی، سناتور اهل آلاسکا، که یک جمهوری خواه میانه رو است و گاه خاری در پهلوی ترامپ بوده، روز شنبه در شبکه ایکس نوشت: «حالم به هم می خورد وقتی به نظرم می رسد که دولت درحال رها کردن متحدان ما و همگام شدن با پوتین است.»

مایک لالر، عضو مجلس نمایندگان از نیویورک، این دیدار را «فرصتی از دست رفته هم برای آمریکا و هم اوکراین» توصیف کرد.

دان بِیکن دیگر نماینده جمهوری خواه از نبراسکا گفت که «این روزی بد برای سیاست خارجی آمریکا بود.»

دموکرات ها در مقابل به شدت به کاخ سفید حمله کرده اند. سناتور چاک شومر که مقام ارشد این حزب در سناست گفت: «ترامپ و ونس درحال اجرای دسیسه های پوتین هستند.»

admin

admin

Content creator at LTD News. Passionate about delivering high-quality news and stories.

Comments

Leave a Comment

Be the first to comment on this article!
Loading...

Loading next article...

You've read all our articles!

Error loading more articles

loader